28 مه (7 ژوئن) یک روز جهانی از سلامت قاعدگی است. این روز اختصاص داده شده به افزایش آگاهی از سلامت قاعدگی، کمک به بهبود وضعیت و شکستن تابو قاعدگی.
جهل و عدم دسترسی به امکانات بهداشتی در طول قاعدگی می تواند سلامت زنان و دختران را به خطر بیندازد.
"اکنون زمان اقدام است" شعار روز سلامت قاعدگی در سال جاری است.
شستشو یونایتد، یک سازمان غیر دولتی فعال در زمینه سلامت زنان در آلمان، 28 مه را به عنوان یک روز بین المللی بهداشت قاعدگی سال 2014، و بسیاری از سازمان ها و رسانه ها، از جمله صندوق کودکان سازمان ملل متحد، یونیسف، با سازمان کار می کند برای بالا بردن آگاهی از سلامت قاعدگی.
انتخاب روز 28 ماهه پنجم سال، ممکن است یک معیار نمادین برای چرخه قاعدگی متوسط و دوره خونریزی در زنان باشد.
هر چرخه قاعدگی - از روز اول قاعدگی تا اولین روز خونریزی قاعدگی - به طور متوسط 28 روز است. چرخه طبیعی قاعدگی بین 26 تا 35 روز متفاوت است. میانگین مدت خونریزی قاعدگی معمولا بین سه تا پنج روز است.
این وضعیت با تلاش های حقوق زنان و فعالان مراقبت های بهداشتی برای مبارزه با تابو قاعدگی زن بهبود یافته و آن را به عنوان یک وضعیت شرم آور درمان می کند که باید مخفی نگه داشته شود.
سال اسکار برای بهترین فیلم مستند کوتاه و متعلق به Raika Zechaki، مدیر ایالات متحده و ایران برای فیلم "قاعدگی در هند" بود.
برگزارکنندگان روز جهانی بهداشت قاعدگی می گویند: "شکستن سکوت، آگاهی بالایی از سلامت قاعدگی و مواجهه با تصورات غلط که در جامعه قاعدگی ریشه دارد.آمیکا جورج، دانشجوی دانشگاه کمبریج و فعال کمپین که همچنین به ارائه محصولات بهداشتی در مدارس بریتانیا کمک کرد، امروز در روز جهانی بهداشت قاعدگی در توییتی نوشت: «به یاد داشته باشید که هر کسی حق دارد با احترام و بدون احساس شرم، قاعدگی داشته باشد.آمیکا جورج، دانشجوی دانشگاه کمبریج و فعال کمپین که
"آن را در پلاستیک سیاه قرار ندهید"
کاربران ایرانی نیز از تجربیات امروز خود با هشتگ #دوره نوشتند.
یکی از کاربران نوشته است: "اشتباه ترین حرف های مادرم را به خاطر می آورم! وقتی پریود می شوید، سه روز حمام نکنید! راه نروید و ورزش نکنید... و بهداشت خود را در هزار روزنامه و کیف پنهان کنید، سپس آن را در یک سطل چون یه پسر تو خونه داریم.! #پریود #شرم
کاتره کریمیان یکی دیگر از کاربران نوشت: 8 اردیبهشت روز سلامت قاعدگی است. به یاد داشته باشید که دوره طبیعی بدن زنانه و متوسط 450 بار در زندگی هر زن رخ می دهد. "بیا زیر و رو نکنیم!"
https://tebsonatitabriz.ir/ظهور-لباس-زیر-زنانه-قاعدگی؛-نیاز-زنان-د/